در اصل فرق چندانی در کارت های ویزا و مستر وجود ندارد، هر کدام شبکه ای هستند که ارتباط بانک ها را با هم برقرار کرده اند و مانند شبکه شتاب ایران میباشند با این تفاوت که شبکه شتاب، ارتباط تمامی بانک های داخلی ایران را با هم برقرار کرده است ولی شبکه ویزا و مستر ارتباط تمامی بانک های دنیا را برقرار کرده است.

گذرگاه تراکنش های مالی ایران ( ایران ای پیمنت ) ما با استفاده از کارت‌های بانکی داخل کشور می‌توانیم نیازهای مالی خودمان را برطرف کنیم، اما اگر بنا به هر دلیلی برای ارسال پول، ثبت نام دانشگاه یا موسسات آموزشی خارجی یا خرید خارجی به این خدمات نیاز داشته باشیم، کارت‌های بانکی وطنی کارایی نخواهند داشت. لذا باید به خدمات بانکی و الکترونیک کارت‌هایی همچون ویزا و مسترکارت امیدوار بود.

در درجه اول باید بدانیم که موارد یاد شده هیچ کدام به خودی خود بانک نیستند و شبکه هایی هستند مانند شبکه شتاب که همینک در ایران فعال است، اما فرق این شبکه ها با شبکه شتاب این است که به صورت جهانی کار میکنند از دور افتاده ترین روستا در افریقای جنوبی تا نیویورک شما به هر کجا که پا بگذارید ممکن است خودپرداز ویزا یا مستر کارت و یا پایانه فروش آن را ببینید.

بانک ها و موسسات مالی اعتباری ابتدا توسط شبکه ویزا کارت یا مستر کارت بازبینی شده و پس از اخذ مجوزهای لازم از این دو موسسه میتوانند ویزا کارت یا مسترکارت صادر کنند.

این در حالی است که با توجه به محل استقرار شرکت‌های ارائه‌کننده این نوع خدمات بانکی و کارت‌ها که معمولا آمریکاست، به دلیل تحریم‌ها و مسایل سیاسی این کشور، ایرانیان و بانکهای ایرانی نمی‌توانند به طور عادی از این خدمات استفاده کنند.

مستر کارت و ویزات کارت چگونه کار میکنند؟

مستر کارت و ویزا کارت شبکه های جهانی پرداختی از طریق کارت‌های اعتباری هستند که می‌توانند در سرتاسر دنیا در بیش از ۲۳ میلیون ناحیه جغرافیایی استفاده شود و میلیون‌ها مشتری دارند. به گزارش گذرگاه تراکنش های مالی ایران ( ایران ای پیمنت ) ، البته باید به این نکته اشاره کرد که مستر کارت و ویزا کارت، مستقیما برای مشتریان کارت صادر نمی‌کند. در عوض صدور کارت‌های مستر کارت و ویزا کارت در دست بانک‌هایی است که مسئولیت خدمات مستر کارت و ویزا کارت را بر عهده گرفته‌اند. همچنین هر نوع هزینه‌ای که ما برای استفاده از مستر کارت‌ و ویزا کارتمان می‌پردازیم به حساب بانک می‌رود و نه مستر کارت و ویزا کارت. در واقع مستر کارت و ویزا کارت درآمدشان را از طریق ارائه خدمات به این بانک‌ها به دست می‌آورند.

تمام هزینه‌هایی که مشتریان برای استفاده از ویزا و مستر کارت پرداخت می‌کنند به حساب بانک طرف قراردادشان می‌رود و نه ویزا کارت و مسترکارت. ویزا کارت و مستر کارت هم درآمدشان را از طریق ارائه خدماتش به بانک‌ها در سرتاسر دنیا به دست می‌آورند.

تفاوت های مسترکارت و ویزا کارت

مستر کارت و ویزا کارت دو رقیب سرسخت یکدیگر هستند که خدمات مشابهی به مشتریانشان ارائه می‌دهند. هر دو حجم عظیمی مشتری مختص به خود دارند و هر کدام دارای شبکه‌ای گسترده هستند که این شبکه‌ها بیشتر از صد کشور دنیا را پوشش می‌دهند. ما به عنوان یک مشتری معمولا فرق زیادی بین این دو نمی‌بینیم، جز دو برند متفاوت!

بین این دو شرکت ارائه دهنده خدمات کارت‌های اعتباری جهانی تقریبا تفاوت چشمگیری وجود ندارد. حقیقت این است که این دو رقبای یک میدان هستند و می دانید که هر کجا رقابت باشد هر دو رقیب سعی می‌کنند بهتر از دیگری باشند. افراد معمولا وقتی می‌خواهند اولین کارت اعتباریشان را بگیرند زیاد به این فکر نمی‌کنند که ویزا پشتیبانیش می‌کند یا مستر، بیشتر به این فکر می‌کنند که کدام بانک جوایز بیشتر و بهتری دارد و اینکه چقدر برای هزینه‌های بانکی‌شان دریافت می‌کنند.

بسیار به ندرت پیش می آید که مثلا فروشگاهی (یا یک وب سایت) یکی از این کارت ها را قبول و دیگری را رد کند، بنابراین هر دو کارت مستر و ویزا تقریبا به یک اندازه قابلیت استفاده دارند و این که کدام یک از این دو شرکت یک کارت را صادر نموده است، ذاتاً تغییری در ویژگی های آن کارت ایجاد نمی کند

بنابراین آن چه لازم است در رابطه با خرید کارت برای شما مهم باشد، ویژگی ها، امکانات و محدودیت های کارت ارزی است و نه شرکت اصلی صادر کننده و پشتیبان کارت که ممکن است نام هایی چون مستر کارت (Master Card)، ویزا کارت (Visa card)، امریکن اکسپرس (American Express) و غیره باشد. در نتیجه ویژگی های کارت و تطابق آن با نیازهای شماست که باید به آن توجه نمائید. پس ابتدا لازمست بدانید چه نیازهایی دارید و مبتنی بر این نیازها، کارتی را تهیه کنید که بیشتر پاسخگوی این نیازهاست.

قوانین بانک عامل، قوانین بانک مرکزی بانک عامل، قوانین ویزا کارت و مستر کارت همگی با هم تلفیق میشوند و تفاوت ها را می آفرینند. به زبان ساده تر این که ویژگی جزئی ویزا کارت و مسترکارت توسط بانک ها مشخص میشود به این ترتیب که ممکن است یک بانک ویزا کارت به ارز دلار بدهد اما بانک دیگری ویزا کارت به ارز درهم بدهد و بانک بعدی ویزا کارت با ارز یورو. هر بانک استاندارد دهی کارت ها خودش را دارد به عنوان مثال طبقه بندی کارت ها به کلاسیک، گلد و … فقط کاربرد داخل بانکی دارد ممکن است یک بانک به ویزا کارت خودش که روزانه ۲۰۰۰ دلار سقف برداشت دارد نام “کلاسیک” بدهد و دیگری به این کارت نام ویزاکارت سفید را بدهد. همینطور ممکن است ویزا کلاسیک یک بانک سقف برداشت روزانه ۱۵۰۰ دلار داشته باشد و دیگری سقف برداشت ۴۰۰۰ دلار.

در دنیای ویزا کارت و مسترکارت هیچ ویژگی ثابت و مشخصی وجود ندارد و این بانک ها هستند که کارت های خود را دسته بندی میکنند، نام گذاری میکنند و به مشتریان ارائه میکنند.

هنگام تصمیم گیری برای گرفتن کارت اعتباری، افراد به طور کلی بانک را بر اساس طرح پاداش و کارمزد خدماتی که دریافت می کنند، انتخاب می کنند نه بر اساس ویزا کارت و مستر کارت

مزایای مستر کارت و ویزاکارت

به گزارش گذرگاه تراکنش های مالی ایران ( ایران ای پیمنت )، مسترکارت و ویزا کارت دو نوع از کارت‌های اعتباری معتبر جهان هستند که با داشتن بیش از ۱۴۰ نمایندگی در کشورهای مختلف جهان و همین‌طور با دارا بودن سه میلیون دستگاه پایانه ATM , POS در رتبه اول مبادلات مالی قرار دارند. از مزایای مسترکارت و ویزا کارت می‌توان به کارمزدهای ناچیز، دریافت صورت حساب روزانه و رایگان، نقد کردن وجوه از دستگاه‌های خودپرداز (ATM) در بیشتر کشورهای جهان، خرید از تمامی فروشگاه‌های بین‌المللی، خرید از همه فروشگاه‌های اینترنتی، تبادل مالی با شرکت‌های بین‌المللی، انتقال پول از شعب ارزی بانک‌های بین‌المللی، صرافی‌ها و بانک‌های اینترنتی اشاره کرد.

زمانی که شما یک کارت ویزا و یا مستر داشته باشید، از هر دستگاه خود پردازی که دارای لوگو شرکت ویزا و مستر است می توانید پول نقد دریافت کنید، شایان ذکر است دستگاه های کارت خوان اکثر مراکز خرید، فروشگاه ها، رستوران ها و هتل ها به سیستم شبکه ویزا و مستر متصل هستند و فرقی برای شما نمی کند که کارت بانک شما به کدام یک از این دو شبکه متصل است.